Despre Marius

Bine ați venit!

Politica poate fi confuză. Nu numai în România. De multe ori este greu de spus în ce cred politicienii deoarece aceștia tind să se plaseze în zona gri a politicii de frica opiniei publice sau chiar a contracandidaților care pot folosi o remarcă sau o poziție adoptată împotriva lor.

Din păcate, în cadrul dezbaterilor politice, se discută numai despre proiectele propuse de candidați. Motivația candidaților, standardele și principiile pe baza cărora candidații au conceput și au promovat proiectele sau legislația respectiva sunt ignorate. Aceste informații sunt esențiale deoarece de multe ori în spatele unui proiect coerent și (la prima vedere) cu posibile beneficii pentru comunitate, se ascund raționamente greșite. Raționamente care dacă nu sunt cunoscute, dezbătute și analizate cu atenție vor ajunge să influențeze negativ alte proiecte și alte decizii cu consecințe devastatoare pe termen mediu și lung. Legislații care vizează investițiile, șomajul, diaspora, ajutorul social, avortul, pornografia, drogurile etc. depind în foarte mare măsură de valorile, educația și vârsta celor care le propun (sau a celor care le resping).

Tocmai de aceea claritatea este mai importantă ca oricând. Deoarece nu putem continua să luăm decizii pe baza unor idei preconcepute sau pe baza unor informații generice, incomplete sau false, am considerat că este necesară o platformă online pentru a asigura o transparență sporită și o mai bună înțelegere a activităților mele, a raționamentelor și ale organizațiilor pe care le conduc și le coordonez.

Haideți să privim acum spre viitor!

Toată viața am crezut în PNȚCD și principiile acestei organizații. Continui să cred în ele și am convingerea că împreună putem produce schimbarea pe care ne-o dorim cu toții.

De-a lungul timpului PNȚCD a arătat că a avut, are și va avea întotdeauna voința și resursele pentru a se alătura românilor în lupta lor pentru libertate, progres și democrație.

Aștept cu nerăbdare să vă cunosc mai bine și cu voia lui Dumnezeu să pornim împreună la drum pentru a construi un altfel de viitor pentru copiii noștri și pentru România!

Vă mulțumesc pentru că ați vizitat pagina mea și pentru că îmi sunteți alături!

Scurtă biografie

M-am născut în Reșița în județul Caraș-Severin la 29 iulie 1986. Adică la fix 39 de ani după dizolvarea Partidului Național Țărănesc printr-o hotărâre a Consiliului de Miniștri.

Provin dintr-o familie persecutată de regimul comunist. Bunicul din partea tatălui, veteran și orfan de război – tatăl său murind la Mărășești – a fost deținut politic timp de 5 ani, fără a fi judecat sau condamnat. După ce regimul le-a confiscat bunurile, bunicii și străbunicii din partea mamei au fost deportați în Bărăgan, având apoi mulți ani domiciliul obligatoriu.

Sunt de profesie inginer în domeniul telecomunicațiilor și dețin o diplomă de master în Energii Regenerabile. În ultimii 10 ani am urmat numeroase cursuri de perfecționare în domeniul IT, al telecomunicațiilor și al managementului de proiect.

În 2011 am emigrat în Germania, unde am continuat să lucrez ca inginer în domeniul telecomunicațiilor, iar apoi ca manager de proiect.

Până la revenirea în PNȚCD am condus unul dintre cele mai mari și importante proiecte de transformare IT din Europa de vest. În prezent ocup funcția de manager de proiect în cadrul unei companii multinaționale, lider în domeniul telecomunicațiilor.

PNȚCD

Părinții mei au știut să îmi cizeleze personalitatea în așa fel încât de mic am fost conștient cine sunt și de ce sunt ceea ce sunt. Poate nu o spun atât de des pe cât ar trebui dar le voi fi întotdeauna recunoscător pentru sacrificiile făcute ca eu să am o viață mai bună. Am realizat devreme că valorile și principiile mele morale se identifică cu istoria și ideologia PNȚCD.

Pentru mine PNȚCD nu este un partid politic, PNȚCD reprezintă în primul rând un set de principii, de standarde și de valori morale. Patriotism, integritate, unitate, credință, empatie, responsabilitate, respect, devotament. Valori care au lipsit atâția ani din politica românească, valori pe care atât eu cât și Sabina le-am moștenit de la părinți și bunici și pe care le vom transmite mai departe copiilor noștri indiferent de consecințe. Din aceste motive nu am activat și nu voi activa niciodată în alte partide politice.

Cu câțiva ani în urmă, disensiunile, procesele și discuțiile aprinse din interiorul partidului m-au determinat să mă retrag temporar din viața organizației. Ca mulți alții, am așteptat ca disensiunile să se rezolve, fără să realizez pe moment cât rău poate produce neimplicarea totală într-un proiect de asemenea anvergură. Am conștientizat însă greșeala făcută. Când am hotărât să mă reimplic, situația organizației nu se îmbunătățise prea mult în ciuda eforturilor conducerilor locale.

PNȚCD era sufocat de datorii, blocat în teritoriu de acțiuni mai mult sau mai puțin legitime și nu se mai afla de ani buni în situația de a reprezenta și apăra interesele electoratului în parlament; se crease un vid periculos pe care alte partide politice încercau să îl umple mimând diverse proiecte și inițiative legislative. Am simțit acest lucru pe propria piele și datorită acelui vid, în 2011, am luat decizia de a mă muta în Germania.

Vicepreședinte național

În momentul în care am decis să mă reimplic mi-am promis că nu voi mai aștepta, că nu-i voi mai lăsa niciodată pe „alții” să îmi reprezinte interesele și să îmi rezolve problemele.

La congresul extraordinar de la Pitești din 6 iunie 2015 am fost ales vicepreședinte național al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat pe moțiunea Aurelian Pavelescu – ”PNȚCD – Democrația, trezire a conștiinței naționale”.

Până în ianuarie 2016 am continuat să conduc unul dintre cele mai mari și importante proiecte de transformare IT din Europa de vest. Având o datorie morală față de familie, societate și istoria PNȚCD, în ianuarie am decis să mă întorc în țară pentru a mă ocupa exclusiv de proiectele PNȚCD.

Cimitirul Săracilor, Sighetu Marmației – comemorarea marelui om politic Iuliu Maniu

Râmnicu Sărat – Comemorarea victimelor represiunii comuniste

La sediul PNȚCD din Suceava

2016 – în sfârșit acasă. Președinte al  comisiei interimare PNȚCD Suceava

În urma ședinței Comitetului Național de Conducere din 30 ianuarie 2016, am fost ales președinte al comisiei interimare a Organizației Județene PNȚCD Suceava, iar organizația a început să treacă printr-un amplu proces de reorganizare.

La 1 februarie 2016 am găsit doar trei organizații izolate care continuau să își desfășoare activitatea în limitele posibilităților. Organizația municipală Suceava avea 1 membru (adică unul singur) și se afla într-o situație limită – atât din punct de vedere financiar cât și logistic. Am stins datoriile și am echipat organizația cu tot ceea ce era necesar (imprimantă, pancarte, bannere etc.).

Timp de aproape două luni am purtat discuții cu simpatizanți, am reactivat și înființat organizații în județ.

Am demisionat din funcția de președinte al comisiei interimare a Organizației Județene PNȚCD Suceava la finalul lunii martie, predând organizația membrilor vechi, reveniți în partid.

Viziuni diferite

Nefiind de acord cu politica partidului pentru alegerile parlamentare din decembrie, am demisionat din funcția de vicepreședinte național imediat după parafarea parteneriatului dintre PNȚCD și Alianța Noastră România – parteneriat împotriva căruia am votat inclusiv în cadrul ședinței CNC.

Nu poți face sacrificii și concesii pentru un proiect în care nu crezi și care nu te mai reprezintă, cu care nu ești compatibil. Nu te poți abate de la niște reguli și principii cu care te-ai născut. Nu pot umili istoria partidului care a făurit România Mare susținând candidaturile membrilor PNȚCD pe listele altui partid.

Cum să fiu de acord cu niște candidaturi sub o altă identitate (cel puțin discutabilă) când noi avem o identitate proprie, călită cu demnitate și onoare în penitenciarele și lagărele de exterminare comuniste?

Nu acesta este viitorul PNȚCD în viziunea mea. Scopul unei candidaturi trebuie să fie altul. Politica trebuie făcută pentru comunitate, nu în interes personal sau de partid și sigur nu din disperare.

Cel mai ușor este să stai și să te bazezi pe o politică de alianțe. Orice alianță, cu oricine, atâta timp cât lista „te duce” într-un fotoliu. Mult mai greu este să concepi niște proiecte în care să crezi și pe care să le poți dezbate în detaliu.

Mult mai greu este să muncești zi de zi ca să-ți creezi propriile organizații care să fie capabile să înțeleagă, să promoveze și să reprezinte interesele comunității. Organizații care să contribuie decisiv la progresul comunității și în același timp să activeze în spiritul PNȚCD. Democrație desăvârșită, morală creștină, patriotism luminat și dreptate socială. Pentru unii, niște cuvinte pompoase rostite mecanic la comemorări sau atunci când apare presa. Pentru alții, un crez.

Povestea continuă

Toate criticile aduse sunt născute din loialitate pentru ceea ce a însemnat, înseamnă și va însemna PNȚCD. Voi rămâne toată viața alături de acest partid cu speranța că PNȚCD va alege curând calea cea grea și corectă. Nu numai din punct de vedere moral.

Continui astfel drumul pe care l-am început în urmă cu mulți ani având aceleași priorități și valori.

2006 – prezent: numeroase cursuri de perfecționare în domeniul IT, al telecomunicațiilor și al managementului de proiect.

2009 – 2011: studii de master în „Energii regenerabile – Energia solară” – Universitatea „Politehnică” din Timișoara.

2005 – 2009: diplomă de licență – Universitatea „Politehnică” din Timișoara, Facultatea de electronică și telecomunicații.

2001 – 2005: Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din Reșita, secția matematică-informatică intensiv engleză.

august 2016 – prezent: Manager de proiect în cadrul unei companii multinaționale, lider în domeniul telecomunicațiilor

ianuarie 2016 – martie 2016: Președinte al comisiei interimare a Organizației Județene PNȚCD Suceava

iunie 2015 – august 2016: Vicepreședinte național PNȚCD

2014 – 2016: Manager de proiect în cadrul unei companii multinaționale, lider în domeniul chimic – Germania

2011 – 2014: Inginer de telecomunicații/manager de proiect în cadrul mai multor companii multinaționale de telefonie mobilă – Germania

2010 – 2011: Inginer de telecomunicații în cadrul unei companii multinaționale de telefonie mobilă – România

2009 – 2010: Inginer IT în cadrul unei companii multinaționale, lider în domeniul automotive – România.

Engleză: citit, vorbit și scris – foarte bine

Germană: citit, vorbit și scris – foarte bine

Sârbă: citit, vorbit și scris – bine

Franceză: citit, vorbit și scris – satisfăcător

EDUCAȚIE

2006 – prezent: numeroase cursuri de perfecționare în domeniul IT, al telecomunicațiilor și al managementului de proiect.

2009 – 2011: studii de master în „Energii regenerabile – Energia solară” – Universitatea „Politehnică” din Timișoara.

2005 – 2009: diplomă de licență – Universitatea „Politehnică” din Timișoara, Facultatea de electronică și telecomunicații.

2001 – 2005: Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din Reșita, secția matematică-informatică intensiv engleză.

EXPERIENȚĂ PROFESIONALĂ

august 2016 – prezent: Manager de proiect în cadrul unei companii multinaționale, lider în domeniul telecomunicațiilor

ianuarie 2016 – martie 2016: Președinte al comisiei interimare a Organizației Județene PNȚCD Suceava

iunie 2015 – august 2016: Vicepreședinte național PNȚCD

2014 – 2016: Manager de proiect în cadrul unei companii multinaționale, lider în domeniul chimic – Germania

2011 – 2014: Inginer de telecomunicații/manager de proiect în cadrul mai multor companii multinaționale de telefonie mobilă – Germania

2010 – 2011: Inginer de telecomunicații în cadrul unei companii multinaționale de telefonie mobilă – România

2009 – 2010: Inginer IT în cadrul unei companii multinaționale, lider în domeniul automotive – România.

LIMBI STRĂINE

Engleză: citit, vorbit și scris – foarte bine

Germană: citit, vorbit și scris – foarte bine

Sârbă: citit, vorbit și scris – bine

Franceză: citit, vorbit și scris – satisfăcător

“10 Mai și Corneliu Coposu” – invitatul ARO (Asociaţia Românilor din Frankfurt, Offenbach şi împrejurimi)

Conferință de presă susținută la Rădăuți împreună cu Dl. Dr. Constantin Lazăr, președintele organizației locale

Cimitirul Săracilor, Sighetu Marmației – comemorarea marelui om politic Iuliu Maniu

Sunt supărat pe omul care spune: „Nu mă interesează politica, nu mă doare capul, îmi văd de treaba mea, de profesiunea mea, politica nu mă interesează şi… facă cine ce vrea”. Pe acela care vorbeşte aşa sunt foarte supărat, pentru că atitudinea aceasta înseamnă cinism şi nepăsare faţă de viitorul neamului românesc. Noi, cetăţenii acestei ţări, suntem cu toţii datori să ne ocupăm de problemele politice ale neamului şi ţării româneşti. Suntem datori să căutăm cu toţii calea cea mai bună pentru înaintarea fericită a ţării româneşti şi aceasta înseamnă politică. Suntem obligaţi să arătăm ce ne dictează convingerea noastră şi nu avem dreptul să spunem că nu ne interesează ce cale trebuie să apuce neamul românesc, pentru fericirea lui.

Iuliu MANIU